Saia suka masak

Hai semua blogger..lama da fieda xupdate entry baru.Fieda bukan apa,xde idea nak cite sal pe.Ok,sekarang idea datang...Fieda nak kongsi ngan kawan2 fieda.Cuti hujung minggu yang lepas fieda cuba masak sesuatu yang baru.Sebenarnya fieda nie bukan pandai masak sangat tapi lau duduk serumah ngan fieda, dijamin anda tidak akan akan mati kebuluran la..*Promote diri la plak kan.*
Seumur hidup fieda,fieda xpernah nak cuba masak kuih muih atau kek dan sewaktu dengannya..yang fieda selalu masak lauk pauk untuk makan malam atau makan tengahari jerk..Xtau la kan apa yang fieda fikirkan.Tibe2 fieda teringin makan kek batik..Fieda g la beli kat malam tapi xpuas nak makan..cikit je.entah dari mana datang idea,fieda pon search la kat google cari resepi buat kek batik.
Ha..kalau korang nak tahu buat kek batik nie senang jer..mungkin korang da tahu,fieda nie je yang ketinggalan zaman.Ermm bile da cari kat google,fieda pon try buat sendiri.Pertama kali fieda buat kek tue,fieda buat sikit je..bukan kedekot tapi fieda takot xjadi.Kalau xjadi mesti xde orang nak makan kan..:(
Percubaan pertama fieda buat kek batik telah mendapat pujian dari someone..Gembira yang xdapat digambarkan.

kalau cari kat google bermacam2 resepi nak buat kek batik nie..tapi fieda buat yang simple jer.meh fieda bagitahu apa yang diperlukan.

Bahan-bahan yang fieda guna :
Milo
Susu cair
Butter cup
Biskut Marie

Cara-cara nak buat plak pun senang jer..
mula2 korang panaskan butter tue sampai cair.
Kemudian masukkan milo ngan susu tue.(fieda xsukat pon..men letak jer..Kalau korang suka manis2 letak lah susu banyak cikit)
Bila adunan da sebati korang masukkan biskut marie tue..Kacau sampai sebati..
Pas tue korang letak dalam bekas.Biarkan sejuk kejap.
Pas tu korang masukkan dalam peti sejuk sebab nak bagi kek batik tue jadi keras..senang nak poting nanti..

Nie la kek batik yang da caip.tunggu nak makan jer..

Simple kan resepi yang fieda bagi kali nie..Kalau korang xpaham kene tye kat uncle google taw..
papai..selamat mencuba..Kalau da jadi jgn lupa kat fieda tau..

With Love.

Please Jangan Jemu Berkunjung


Kembali Semula

apa habaq rakan2 blogger..Lama benor fida xjenguk belog nie.Maklumla sibuk..sibuk sesangat..Asignment berlambak2.Setiap hari buat tapi banyak lagi yg tertangguh..Hari nie fieda curi masa tuk melepaskan kerinduan kat blog nie.Ni last sem fida, fida harap fida dapat wat yg terbaik utk sem nie..Xsabar nak melangkah ke dunia pekerjaan..

Target fida tahun nie nak beli kereta sendiri..Harap2 fida dapat apa yang fida idamkan..korang doakan fida k.Fida harap dapat bantu mak dan ayah..fida nak ringankan beban dieorang..
"Mak doakan along berjaya dan jadi anak yang solehah ea..Along betul2 harapkan doa dari mak.."

Sekarang fida ada kat perlis..Walaupun sibuk ngan asignment yang berlambak tapi fida sempat rest kat luar..Bukan apa kadang2 otak manusia nie kena gak ambik angin luar kan..Cuti hujung minggu fida ngan kekawan lepak kat luar..seronok la sekali sekala lepak kat luar tanpa memikirkan bebanan pelajaran..eh silap..pelajaran bukan bebanan taw..hihihi..

sambil berjalan kami take picha untuk kenangan..Love u all...gegurl yang sempoi.Dunia kami xda sape dapat join..hehehe
nie geng fida..cayang korang..;)


nie motor yang kami guna utk merempit..

ais kacang yang sedap..nyum2..

kami at Tasik melati perlis..


ni pic yg fida suka..Kami beli jam tangan yang sama..semoga persabatan nie kekal selamanya.Semoga masa akan mengingatkan detik2 suka duka kita bersama..

"PERSAHABATAN DUNIA AKHIRAT.SEMOGA PERSAHABATAN KITA KEKAL ABADI"

Sahabat,

Please Jangan Jemu Berkunjung


saia harap awk tulang rusuk saia...


Kepada pemilik tulang rusukku.
Akan ku mencari dan mendapatkanmu.
Akan ku sentiasa menanti dan berdoa  agar dipertemukan denganmu.
Jika bukan disini, mungkin di syurga nanti ;)

Aku harap dia adalah seorang yang baik akhlaknya  dan kuat imannya ^_^

Wahai para gadis yang resah menunggu,jangan menangis  atau bersedih tentang jodohmu.
InsyaAllah Dia akan temukanmu dengan pemilik tulang rusukmu bila sudah tiba masanya.


with love,

Please Jangan Jemu Berkunjung


Percutian Part 1

hai semua kawan-kawan...hampir 4 hari fieda x update entry baru kat sini...kali nie fieda seronok lebih sebab fieda sedang bercuti..sekarang fieda ada di pahang..Tanah tempat fieda dilahirkan dan dibesarkan.Setelah hampir 3 bulan fieda duduk di negeri orang akhirnya terubat juga rindu nak balik kampung...Baru dua hari balik rumah,kami sekeluarga da meronda-ronda bersama..Malam minggu yang lepas,fieda lepak at Teluk Cempedak Kuantan...Seronok la..ramai orang kat sana..Kami makan KFC kat pantai..Ayah belanja..huhuhu..Pas tue kami makan ikan bakar lak..leh gemok macam nie..da la badan mmg da besar..

Seperti biasa..fieda snap picha la kan..utk kenang-kenangan...
ni adik bongsu fieda

ni plak adik ketiga fieda ngan adik bongsu





mereka seronok dapat main...fieda nk je join..tapi malu..;)




waktu jala2..sempat wat kicir nie...wat insan yang tercinta..

banyak lagi taw gambar..tapi fieda bagi tengok yang nie dulu..k
nati kita sambung lagi cerita..papai..



Please Jangan Jemu Berkunjung


Jangan Copy Cat kerana anda mungkin didakwa (^_^)