Saia suka masak

Hai semua blogger..lama da fieda xupdate entry baru.Fieda bukan apa,xde idea nak cite sal pe.Ok,sekarang idea datang...Fieda nak kongsi ngan kawan2 fieda.Cuti hujung minggu yang lepas fieda cuba masak sesuatu yang baru.Sebenarnya fieda nie bukan pandai masak sangat tapi lau duduk serumah ngan fieda, dijamin anda tidak akan akan mati kebuluran la..*Promote diri la plak kan.*
Seumur hidup fieda,fieda xpernah nak cuba masak kuih muih atau kek dan sewaktu dengannya..yang fieda selalu masak lauk pauk untuk makan malam atau makan tengahari jerk..Xtau la kan apa yang fieda fikirkan.Tibe2 fieda teringin makan kek batik..Fieda g la beli kat malam tapi xpuas nak makan..cikit je.entah dari mana datang idea,fieda pon search la kat google cari resepi buat kek batik.
Ha..kalau korang nak tahu buat kek batik nie senang jer..mungkin korang da tahu,fieda nie je yang ketinggalan zaman.Ermm bile da cari kat google,fieda pon try buat sendiri.Pertama kali fieda buat kek tue,fieda buat sikit je..bukan kedekot tapi fieda takot xjadi.Kalau xjadi mesti xde orang nak makan kan..:(
Percubaan pertama fieda buat kek batik telah mendapat pujian dari someone..Gembira yang xdapat digambarkan.

kalau cari kat google bermacam2 resepi nak buat kek batik nie..tapi fieda buat yang simple jer.meh fieda bagitahu apa yang diperlukan.

Bahan-bahan yang fieda guna :
Milo
Susu cair
Butter cup
Biskut Marie

Cara-cara nak buat plak pun senang jer..
mula2 korang panaskan butter tue sampai cair.
Kemudian masukkan milo ngan susu tue.(fieda xsukat pon..men letak jer..Kalau korang suka manis2 letak lah susu banyak cikit)
Bila adunan da sebati korang masukkan biskut marie tue..Kacau sampai sebati..
Pas tue korang letak dalam bekas.Biarkan sejuk kejap.
Pas tu korang masukkan dalam peti sejuk sebab nak bagi kek batik tue jadi keras..senang nak poting nanti..

Nie la kek batik yang da caip.tunggu nak makan jer..

Simple kan resepi yang fieda bagi kali nie..Kalau korang xpaham kene tye kat uncle google taw..
papai..selamat mencuba..Kalau da jadi jgn lupa kat fieda tau..

With Love.

Please Jangan Jemu Berkunjung


2 comments:

Mekasih lepak sini...nati korang singgah lagi ea..(^_^)

Jangan Copy Cat kerana anda mungkin didakwa (^_^)