Hari Pertama




Pagi nie aku bangun agak lewat sedikit tapi,maklum la semalam tengah syok2 tido,ayah aku tepon suruh g anto kunci kereta mak tiri aku kat umah dia.Bengang jugak la aku.Da kul 12 malam suruh aku g anto kunci kereta dia.Aku pun ngan muka seposen g anto ke dia.tengah2 malam aku drive kereta.Dah la hujan.syok nye kalau aku dapat baring atas katil.tapi hari nie aku bukan nak cerita pasai aku g anto kunci kereta mak tiri aku tue..

Hari ini hari pertama aku memulakan latihan industri.Aku kena jalani latihan industri nie selama 3 bulan yang bermula pada hari ini iaitu 9 Julai 2012.Aku sampai awal tetapi sebab dop tahu nak g kat jabatan mana,membuatkan aku lewat Punch Card.Tapi lewat 5 minit jer.

Ermm,Suasana kerja kat tempat aku praktikal nie ok la.Hari pertama katakan..Staff pun ok.Mesra Rakyat.heheheh..Tapi waktu jumpe bos besar pagi tadi,aku debor gak la..Dia tanye aku pasai server.Aku tahu la pasai server tue tapi dop la pandai sangat.Waktu belajar dulu pun,aku bukan belajar secara keseluruhan.Tapi xpela,aku akan cuba yang terbaik.Harap2 pas nie xda la masalah kat tempat aku praktikal nie.

erm aku xtahu da nak cerita apa,pas nie kalau ade cerita yang baru aku akan menaip lagi.
bye semua..

Please Jangan Jemu Berkunjung


Mencapai Cita-cita

Hari nie pagi jumaat.Aku mencoret kisah hidupku sendiri.Pada 2 julai yang lepas,aku telah menghadiri temuduga Tentera Laut (TLDM) kat kota bharu kelantan.Perjalananku ke sana mengambil masa hampir 8 jam.Nie bukan kali pertama aku ke kelantan.bandar kat negeri che wan kembang tue da semakin maju.

Ujian saringan petama aku berjaya.Syukur alhamdulillah.Aku berharap aku dapat peluang berkhidmat dalam angkatan tentera.korang sume doakan aku berjaya ok.heheheheheh

Lepas nie aku harus menjalani ujian saringan kedua pulak kat JB.Berdebar2 sangat..maklum la nie saringan terakhir sebelum aku berjaya sepenuhnya untuk melayakkan diri untuk berkhidmat dalam angkatan tentera.


Please Jangan Jemu Berkunjung


kerana mulut badan binasa

Lama aku x buka belog nie..x follow up ape yang berlaku.kali nie nak cite sal kes waktu nak final exam.da lepas pon.orang kata nie cite basi la..
tapi apa yang aku boleh buat,menda tue sume aku masih ingat sampai sekarang.Akhirnya aku berjaya menjawab exam dengan baik.sekarang nie hanya berdoa untuk mendapatkan result yang terbaik.

Persahabatan yang dibina selama dua tahun musnah macam tue sahaja.aku sayang kawan-kawan aku.betul kata orang mulut tue lagi tajam dari pisau."Kerana mulut badan binasa".Entah di mana silapnya kami semakin renggang di saat2 akhir pengajian.

Sifat dengki dalam diri manusia menyebabkan kami semakin jauh.Kalau nak buat sekadar untuk mendapat nama baik xpayah buat kan.kalau buat keja x elas xdapat pon pahala tue.aku tahu aku nie x arif dalam bab agama nie.kenapa korang nak pinggirkan kawan sediri.macam2 kita kongsi bersama.Susah senang sama2 tapi akhirnya?????

Sahabat umpama
KOMPUTER.
awk ENTER dlm
hidup saya, saya


SAVE awk dihati,
awk FORMAT
segala masalah
saya & krn itulah

tak mungkin
saya DELETE
awk dr MEMORY
saya….

Aku harap kau mengerti.


Please Jangan Jemu Berkunjung


Jangan Copy Cat kerana anda mungkin didakwa (^_^)