Kad Bank saia ditelan mesin.

Mood ari nie kurang baik.cam title post kat atas tue.pe la nak jadi ngan saia nie kan..nak kata cuai mungkin la kot.Hari jumaat yang lepas kad bnk cimb bank saia kena telan.Sudah jatuh ditimpa tangga la katakan.Waktu tue dala mengindam nak mamam steamboat.Duit dalam dompet ade RM 15 jer.tekanan betul la..Pergi bank nak ambik duit,last2 kad pulak kena makan ngan mesin tue.Nasib baik lah ade duit simpanan lain.lau x, x tahula apa yg jadi.

Pagi nie saia pergi bank untuk uruskan pasal kad bank tue.Malang x berbau..Kad bank tue da dihantar balik negeri da.mesti korang x paham kan.Sebenarnye cm nie..saia berasal dari pahang.Kad bank tue sy buat kat pahang.Sekarang fieda ade ka perlis.Kad bank fieda tue dieorang da pos anta balik kat cawangan kat pahang.Cuba korang bayangkan..nak kena balik pahang semata-mata nk ambik kad bank tue.Betul-betul menyusahkan la.tekanan jiwa dibuatnye.Dala final exam lagi 3 minggu..Nasib baik ade kad bank lain..Kecian kat mak fieda.Kena masukkan duit lain tuk saia.

xtahu da nak menaip pe.nie nak masuk waktu maghrib da.Ecok ade test pulak.Kepala berserabot sangat-sangat.Doakan fieda dapat jawab test ecok ea.Nak skor yang terbaik sem nie.Maklum lah..last sem da.Hope dapat result yang boleh membuatkan mak ngan ayah bangga ngan saia.

papai semua.sekarang fieda kena stdy..muahhh..cayang korang.

Please Jangan Jemu Berkunjung


Celoteh hatiku

hai pe khabar kawan-kawan fieda.Lama betul fieda x update story kat blog nie.Fieda agak sibuk ngan asignment dan projek-projek untuk final exam nanti.Tinggal tiga minggu lagi fieda akan menamatkan zaman sebagai seorang "Student"..Pelbagai rasa yang fieda rasa sekarang.Zaman seorang pelajar akan berakhir.

Bila difikirkan semula sedih pulak..yela kan nanti xdapat nak jumpe kawan da.Pas nie fieda nak kena kerja da.Satu perkara yang semua insan akan lalui.Kalau da kerja mesti banyak benda nak kena tanggung sendiri.Kita xboleh nak minta duit mak ayah da kan.

Fieda adalah anak sulung.Pas nie da jadi tanggungjawab fieda untuk membantu adik-adik fieda.
Ya Allah..fieda berharap sangat agar dapat membalas jasa ibu bapa fieda sebelum terlambat.Izinkan mereka merasa bahagia kerana melahirkan fieda.

hari nie fieda xtahu kenapa, tapi fieda rindukan keluarga fieda..Cuti empat hari xcukup untuk fieda bersama keluarga.Adik bongsu fieda da pandai pot pet pot pet.Adik, tolong jaga mak ngan ayah waktu along xde ea..Nanti along da keja,kite pergi bercuti bersama-sama.

with love,

Please Jangan Jemu Berkunjung


Seksaan kaum wanita



Saudara dan saudari kaum muslimin dan muslimat
Renungan
khususnya untuk para wanita dan diriku sendiri.

Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat
Rasulullah saw menangis manakala ia datang bersama Fatimah.

Lalu keduanya bertanya mengapa Rasulullah saw menangis. Beliau menjawab,

"Pada malam aku di-isra'- kan , aku melihat perempuan-perempuan yang sedang disiksa dengan berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Karena, menyaksikan mereka yang sangat berat dan mengerikan siksanya.

Putri Rasulullah saw kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. "Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.

Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.

Aku lihat perempuan tergantung kedua kakinya dengan terikat tangannya sampai ke ubun-ubunnya, diulurkan ular dan kalajengking.

Dan aku lihat perempuan yang memakan badannya sendiri, di bawahnya dinyalakan api neraka. Serta aku lihat perempuan yang bermuka hitam, memakan tali perutnya sendiri.

Aku lihat perempuan yang telinganya pekak dan matanya buta, dimasukkan ke dalam peti yang dibuat dari api neraka, otaknya keluar dari lubang hidung, badannya berbau busuk karena penyakit sopak dan kusta.

Aku lihat perempuan yang badannya seperti himar,
beribu-ribu kesengsaraan dihadapinya. Aku lihat perempuan yang
rupanya seperti anjing, sedangkan api masuk melalui mulut dan keluar dari duburnya sementara malikat memukulnya dengan pentung dari api neraka,"kata Nabi saw.

Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka
disiksa seperti itu?

*Rasulullah menjawab, "Wahai putriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya.

*Perempuan yang digantung susunya adalah istri yang 'mengotori' tempat tidurnya.

*Perempuan yang tergantung kedua kakinya ialah perempuan yang tidak taat kepada suaminya, ia keluar rumah tanpa izin suaminya, dan perempuan yang tidak mau mandi suci dari haid dan nifas.

*Perempuan yang memakan badannya sendiri ialah karena ia berhias untuk lelaki yang bukan muhrimnya dan suka mengumpat orang lain.

*Perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting api neraka karena ia memperkenalkan dirinya kepada orang yang kepada orang lain bersolek dan berhias supaya kecantikannya dilihat laki-laki yang bukan muhrimnya.

*Perempuan yang diikat kedua kaki dan tangannya ke atas ubun-ubunnya diulurkan ular dan kalajengking padanya karena ia bisa shalat tapi tidak mengamalkannya dan tidak mau mandi junub.

*Perempuan yang kepalanya seperti babi dan badannya seperti himar ialah tukang umpat dan pendusta. Perempuan yang menyerupai anjing ialah perempuan yang suka memfitnah dan membenci suami."Mendengar itu, Sayidina Ali dan Fatimah Az-Zahra pun turut menangis.
Dan inilah peringatan kepada kaum perempuan.
 


Please Jangan Jemu Berkunjung


Jangan Copy Cat kerana anda mungkin didakwa (^_^)