MENTOR 5


Aku frust betul laaaaa bila Shiha tak dapat jadi juara mentor 5. Salma juga pilihan hati juri rupanya ye? Memang betullah Salma tu suara dia mantap, jarang-jarang nak dapat suara macam tu dekat Malaysia ni, tapi persoalannya ada ke komposer-komposer yang boleh cipta lagu yang sesuai dengan suara si Salma tu? Cuba jawab? Cewaaaaahhh.... macam profesional je aku kasi pendapat.

Iqa seperti yang telah ku jangkakan, dia akan berada kat tempat ketiga. Point aku, idea si Edry tu lebih menonjol berbanding dengan bakat Iqa tu. Apabila Edry yang banyak memberi idea, nampak sangat yang si Iqa ni lebih kepada menerima arahan. Peranan Iqa lebih kepada menyanyi dan melakukan gimik si Edry. So, penonton lebih nampak yang kesuksesan Iqa tu berpunca daripada gimik si Edry. Sayang leeeeee.....

Shiha... Terus terang aku cakap, suara dia biasa tapi ada komersialnya... Dia pula pakej, reti menari (tak macam Iqa), muka cun, tak debab tak pendek, nampak gaya lembut, so memang itu la klass sebagai entertainer. Ngeh ngeh ngehhhhh.... Tapi rata-rata kalau tengok kat youtube persembahan dia, ramai yang mengutuk dia. Kata dia ni takde nilai komersial, muka berlagak, cepat merajuk dan bla bla bla.... Tapi aku rasa dia memang deserve tempat kedua pun berbanding dengan Iqa. Lepas ni konfem berduyun komposer-komposer nak offer lagu kat dia.

Salma, seperti sejarah program mentor yang lepas-lepas, pilihan penonton lebih kepada suara yang tinggi kecuali zaman kemenangan Mohd. Tak dinafikan Salma tu suara dia memang power, tapi tapi tapi...... ada tak komposer yang boleh cipta lagu-lagu sedap untuk suara macam dia tu? Silap-silap, Salma terpaksa akur dengan lagu-lagu bodoh ciptaan komposer yang buat lagu ntah apa-apa untuk lagu dia yang akan datang. Contoh terbaik macam penyanyi Tom juara Mystarz LG tu, suara sedap, tapi lagu dia, hadoiiiihhhhh FRUST!!!!! Hahahahahahhahaha!!!! Celupar gila...

Dalam pemilihan juri, aku rasa juri buat pilihan tepat untuk juara program mentor, tapi salah dari segi pilihan tepat untuk contribute kat industri. Bagi aku, kalau nak pilih siapa juara untuk diketengahkan dalam industri muzik, aku rasa Iqa and Edry lah juaranya. Sebabnya, diorang all out habis-habisan. Ada IDEA!!! Shiha plak ada pakejnya... Tapi Salma, vokal semata-mata.

Input kemudian diproses akan jadi output.

Kalau input bagus, tapi proses nya out, output tetap besi buruk gak....

Kalau input tak bagus, tapi proses nya terbaik, output konfem ada nilai.

Kalau nak berhibur, biarlah semuanya berhibur. Telinga berhibur, mata pun berhibur, otak pun jadi segar. Baru la totally entertainment.
Please Jangan Jemu Berkunjung


Happy Mother's Day

╔══╗
╚╗╔╝
╔╝(¯`v´¯)
╚══`.¸.My Mother.

Happy Mother's Day



My life isn't perfect, but it does have perfect moments.

Okey, cakap banyak pun tak guna. Semua orang pun sayang mak dia, dan dia adalah yang paling hebat dalam hidup kita.

Ye, dalam hidup kita, ada certain time kita tak setuju dan kurang setuju dengan mereka. Jangan kata, tak pernah, sebab memang korang tipu sangat!

Ye, kadang-kadang aku tak setuju jugak. Dulu, aku pernah merengek kat seorang kawan aku nie, konon mak aku nie, pilih kasih. Bongok! Aku yang bongok! Memberontak tak tentu pasal.

Dan, akhirnya, aku tahu, Syurga aku tetap di bawah kaki mak aku.
Please Jangan Jemu Berkunjung


Pisang Goreng vs Goreng Pisang...

haa... aku rase korang mesti ada pendapat masing2 pasal isu yg aku cube nk paparkan kali ni.. pisang goreng vs goreng pisang.. bgi aku, "pisang goreng" tu nama benda atau sesuatu.. "goreng pisang" plak adalah kate keja.. korang setuju tak? so.. selayaknyerla pisang goreng tu dipanggil "pisang goreng".. bukannyer "goreng pisang".. tp.. my hubby duk ckp, pisang yg telah digoreng tu namenyer "goreng pisang" dgn alasan mmg dri dulu lg org duk panggil ngan name tu.. beribu2 kali aku duk cube terangkan bab tatabahasa ni kt dier tp degilnyer ya ALLAH..(sori dear ek.. mintak ampun.... hehehe)..die siap bg contoh kat aku.. konon2nyer gi kedai utk beli pisang goreng ni la.. "makcik.. goreng pisang 2hingget" lebih sesuai kedengarannyer instead of "makcik.. pisang goreng 2hingget"..so.. cube korang bg pendapat atau jawapan kat aku.. yg mana satu pilihan hati.. GORENG PISANG atau PISANG GORENG??
Please Jangan Jemu Berkunjung



Custom Glitter Text

aloha...cam xcye je udah 2 tahun perhubungan aku ngan mamat nie..huhuhu..
18 mei bermulanya detik2 percintaan antara aku ngan dia..macam2 dugaan n cabaran yang aku lalui..suka duka kami antara kami..ak berharap akan selalu kekal di sampingnye..

MOHD SOFI & NOR ROS ASFIDAH

kasih bersemi..
18 mei..
ikatan janji antara kau dan aku.
Please Jangan Jemu Berkunjung


Jangan Copy Cat kerana anda mungkin didakwa (^_^)