Pisang Goreng vs Goreng Pisang...

haa... aku rase korang mesti ada pendapat masing2 pasal isu yg aku cube nk paparkan kali ni.. pisang goreng vs goreng pisang.. bgi aku, "pisang goreng" tu nama benda atau sesuatu.. "goreng pisang" plak adalah kate keja.. korang setuju tak? so.. selayaknyerla pisang goreng tu dipanggil "pisang goreng".. bukannyer "goreng pisang".. tp.. my hubby duk ckp, pisang yg telah digoreng tu namenyer "goreng pisang" dgn alasan mmg dri dulu lg org duk panggil ngan name tu.. beribu2 kali aku duk cube terangkan bab tatabahasa ni kt dier tp degilnyer ya ALLAH..(sori dear ek.. mintak ampun.... hehehe)..die siap bg contoh kat aku.. konon2nyer gi kedai utk beli pisang goreng ni la.. "makcik.. goreng pisang 2hingget" lebih sesuai kedengarannyer instead of "makcik.. pisang goreng 2hingget"..so.. cube korang bg pendapat atau jawapan kat aku.. yg mana satu pilihan hati.. GORENG PISANG atau PISANG GORENG??
Please Jangan Jemu Berkunjung


0 comments:

Post a Comment

Mekasih lepak sini...nati korang singgah lagi ea..(^_^)

Jangan Copy Cat kerana anda mungkin didakwa (^_^)