Inventori Personaliti Diri



Assalamulaikum..

ha ary nie as nak story sal Inventori Personaliti Diri.korang taw x ary nie as wat ujian personaliti diri.Ujian nie dilakukan oleh kaunselor kami iaitu Pn.Nurul.huhu
setelah menjawab sebanyak 160 soalan dalam tempoh masa yang ditetapkan maka as pon mendapatlah hasil ujian tersebut.Sedikit sebanyak as dapatlah tahu mengenai diri as kan..walaupun kaunselor 2 cakap xsemuanya betul tapi as rasa banyak yang betul kot..huhuhu

nie la hasil daripada ujian tersebut.Kesimpulan ujian tersebut korang bacalah sendiri k kalau korang nak thu diri as yang macam mane.kepada kawan-kawan as yang kenal diri as mesti korang tahu benda nie betul ke x kan??

keputusannya :

1) AGRESIF :
-bersikap ASERTIF (ada ketegasan dalam diri).sikap agresif as berada di tahap yang sederhana.

2) ANALITIKAL :
- Menganalis..as minat menganalisis sesuatu bergantung kepada keadaan persekitaran.

3) AUTONOMI :
- As sukakan kebebasan yang sepenuhnya.nie bermakna as x suka mengikut telunjuk orang la.bukan bebas bersosial ea..

4) BERSANDAR :
- sifat nie as dalam kategori yang sederhana.nie bermakna kadang-kadang as suka bergantung pada orang lain,kadang-kadang as suka berdikari.;)

5) EKSTROVERT :
- bermaksud suka keadaan yang sosial.Dalam kategori nie as berada dalam kumpulan yang kurang bersosial.that mean as kurang nk bercampur gaul ngan orang yang tidak dikenali.huhuhu btul kot..

6) INTELEKTUAL :
- AS tidak selesa dengan perkara yang bersifat teoritikal.yang nie memamg betul..as suka wat benda atau perkara yang praktikal taw..

7) INTROVERT :
- dalam kelompok nie as berada pada tahap yang sederhana.Introvert nie bermaksud sikap sosial yang tidak terlalu over dan x terlalu rendah..

8) KETAHANAN :
- Dalam ujian nie menyatakan as kurang ketahanan diri iaitu fizikal,mental dan emosi..btul ker nie??rasa cam x jer..hukhukhuk.

9) KRITIK DIRI :
- as dikategorikan dalam individu yang bermasalah!!!OMG..mengapa ea..PN 2 kata mereka yang berada dalam golongan nie kene cepat2 p buat sesi kaunseling...hahahahahah

10) MENGAWAL :
- ciri2 kepimpinan berada di tahap yang sederhana iaitu boleh memimpin dan boleh dipimpim.

11) MENOLONG :
- as mempunyai keinginan untuk mencurahkan simpati, kasih sayang, dan selalu memberi bantuan.as berada di tahap paling tinggi.Ini bermakna as suka tolong orang taw!!huhuhu

12) SOKONGAN :
- Keinginan untuk dikasihi, difahami dan mendapat perhatian daripada orang lain pun tinngi gak.biasala kita manusia mesti kene tolong orang dan memerlukan pertolongan orang lain jugak kan..

13) STRUkTUR :
- menunjukkan ciri2 personaliti struktur anda berada di tahap sederhana.as nie jenis suka buat kerja ikot mood la..biasa la orang pempuan kan..

14) PENIPUAN :
- yang nie ayat tergantung..puan x cerita dengan detail.tapi as dapat markah 0 tuk part nie..korang pk la sendiri k..


-inilah diri as yang sebenarnya-

p/s : JANGAN MENILAI SESEORANG MELALUI LUARANNYA!!!



Please Jangan Jemu Berkunjung


0 comments:

Post a Comment

Mekasih lepak sini...nati korang singgah lagi ea..(^_^)

Jangan Copy Cat kerana anda mungkin didakwa (^_^)